4 ferdigheter du kan lære deg på nett

Online ressurser kan hjelpe deg med å lære og tjene mer.

Høye kostnader for høyskoleopplæring og den økende overfloden av elektroniske ressurser for å lære om emner fra datavitenskap til blokkere har skapt en enestående mulighet for selvlærte fagfolk og gründere. Fortsatt å lære nye ferdigheter og tilpasse seg utviklingsmiljøet er avgjørende for å opprettholde en fruktbar karriere i dagens arbeidskraft.

Mange universitetsstuderende jobber ikke engang i det feltet de jobber med, og i stedet arbeider i et område som de i utgangspunktet mottok en jobb utenom college eller lærte seg hvordan de skal utmerke seg. Uansett om du ønsker å overgang til et annet felt eller bare ønsker å lære noen nye ferdigheter som en hobby, har evnen til å gjøre det aldri vært så praktisk eller kraftig som det er nå.

Den økende prominensen av online utdanning ressurser
Parallelt med spredning av elektroniske pedagogiske ressurser er eksplosiv vekst av freelancing. En 2017-studie fra Upwork viste at frilansere er spådd å bli flertallet av arbeidsstyrken innen tiåret. Mange frilansere og gründere er selvlærte, lærer nye ferdigheter på flukt ut av et behov for å utvikle et profesjonelt talent eller ved å studere et emne gjennom onlineklasser eller lesing.

Utviklingen av internett i sin moderne form har åpnet veier for omfattende, brukervennlig og rimelig pedagogisk materiale for brukere av alle nivåer av erfaring. Nettbaserte ressurser for å forbedre faglige ferdigheter spenner fra gratis universitetskurs til frittstående pedagogiske plattformer som forbinder studenter og betalte fagfolk. Noen tilbyr til og med informative spill, imponerende videoopplæringsprogrammer og open source-rammer for å forbedre innholdet.

Her er fire områder hvor du utvikler ferdigheter og lærer mer om online.

1. Koding og programvareutvikling
Jeg lærte meg grunnleggende om dataprogrammering i en fengselscelle ved å lese lærebøker og bruke en nummer to blyant uten internettilgang. Jeg vet datavitenskap kan være skremmende for noen som ikke er kjent med emnet, siden det ofte blir sett på å ha en eksepsjonelt høy barriere for oppføring og robuste forkunnskaper i matematikk. Heldigvis er mange pedagogiske materialer tilgjengelig for brukere av alle erfaringsnivåer for å lære om hvordan datamaskiner fungerer og hvordan man programmerer.

Disse ressursene er heller ikke bare relegated til proprietære online plattformer. MIT OpenCourseWare tilbyr grunnskole og utdannet kurs på datavitenskap – blant annet – gratis på nettet.

Plattformer som KhanAcademy, Coursera og Udemy tilbyr alle sine egne kurs på programvareutvikling, datavitenskap og andre relaterte emner. Materialet kan være skremmende i begynnelsen, men klassene er omfattende og skreddersydd til studenter av alle talenter med videoopplæringsprogrammer, gjennomgangsproblemer, prosjekter og forbindelser til topplærere.

2. Språk
Å lære nye språk blir mer utfordrende når du blir eldre, men den store mengden innhold og materiale som er tilgjengelig for å lære nye språk i dag, er kanskje den beste representasjonen av onlineutdanningens progresjon. Tjenester som Rosetta Stone er etablert og populært blant mange mennesker, men mange andre tjenester har også oppstått.

Internet Polyglot tilbyr kurs på 21 forskjellige språk, Live Lingua er en helt gratis full-immersion språk kurs plattform og mobile apps som Duolingo og Busuu har skyrocketed til toppen av app nedlastning diagrammer. Muligheten til å snakke flere språk er ikke bare nyttig hvis du bor i et fremmed land eller reiser, men er et positivt nettopp for ditt CV som kan til og med styrke lønnen din.

3. Helse og medisin
I likhet med datavitenskap er helsevesenet og medisin primært sett gjennom prisme av en overordentlig høy barriere for oppføring. Imidlertid er ideen om at du kan lykkes i medisinsk industri utelukkende med doktorgrad, fading.

Online plattformer som Khan Academy og Coursera tilbyr noe dyptgående materiale om biovitenskap, idrettsmedisin og anatomi. Selv om de ikke vil gi det nødvendige materialet til å bli lege, kan de hjelpe til med å starte din karriere i feltet eller gi deg oppdatert innhold for å forbedre din kunnskap.

Utbredelsen av nettbasert utdanning innen felt, inkludert farmasøytisk medisin, helseprojektstyring og folkehelse øker også. Når utfordrende studieområder for å få tilgang er nå allment tilgjengelig gjennom plattformer som Class Central som samler ressurser fra de beste nettuniversitetene på flere felt. Emner tilgjengelig i helse og medisin inkluderer klinisk statistikk og forskning, ernæring og epidemiologi.

4. Blockchain
Blockchain og cryptocurrency eksploderte i mainstream etter meteorisk økning i prisen på Bitcoin ved utgangen av 2017. Til tross for den relative nedgangen i prisene i løpet av det siste året, fortsetter interessen for blomstrende industri. Videre har ressurser blitt forvandlet fra obskure open-source Github repos til omfattende kurs på alt fra å forstå de underliggende protokollene til programmering av smarte kontrakter. Etterspørselen etter blockchain-eksperter har offisielt overskredet tilbudet, som rapportert av BTC Manager. Det betyr, til tross for markedets volatilitet, er det fortsatt en stor markedsmulighet for alle som ønsker å utvikle sine ferdigheter.

Kingsland University – School of Blockchain var vinneren av 2018 Stevie-prisen i kategorien Innovator of the Year, som tilbyr en høyt spurt og omfattende pakke med blokkeringsprogrammering. Programmer som de som tilbys av Kingsland University var få og langt mellom i de tidlige dager med blockchain-teknologi, men nå er det viktig å ombordkoble nye industrikompetanter og legge til rette for overgangen til mange programmerere i blokkeringsområdet. Med bransjepartnerskap – som for eksempel deres siste med Tezos Foundation – vil Kingsland skape det trengte talentbassenget som vil drive fremtidig innovasjon og vekst. De har anerkjent den avgjørende rollen som utdanning spiller, og de kommer ut i samfunnet og gir stipend for karrierebygging, med en nesten garantert jobb i slutten av treningen.

Andre ressurser for å lære mer om blockchain og cryptocurrency er Blockchain på Berkley og Udacitys Nanodegree-program på blockchain-utvikling. Med teknologien fortsatt i sine tidlige stadier og blockchain utvikler lønninger blant de høyeste ut av noen bransje, har muligheten til å tjene en lukrativ inntekt aldri vært så vidt tilgjengelig.

Internett har skapt enestående utdannelsesmuligheter for alle som har en internettforbindelse. Tidligere begrenset og svært eksklusivt materiale er nå tilgjengelig gratis til praktisk talt alle. For entreprenører og frilansere er nettbaserte ressurser avgjørende for å få faglig innsikt og bygge grunnlag for å fremme karrieren. Jeg dedikerer en time per dag til å lære noe nytt og til og med ha det som en kalenderhendelse på timeplanen min for å sikre at jeg slår mitt daglige mål. Det er så mye lettere å lære nå at alle notatene mine ikke trenger å bli scribbled ned i en notisblokk ved hjelp av en nummer to golf blyant.