Det er jo bare et nummer?

guinness_record_sex

Ambisiøse Ania Lisewska ønsker å komme i Guinness’ rekordbok. Mens andre lar neglene vokse eller trener i årevis for å løfte tungt, løpe langt eller hoppe høyt, har denne jenta fra Polen satt seg et noe uvanlig mål: hun planlegger ha sex med 100 000 menn fra ulike land.

Du leste riktig. Hundre tusen. Mens en norsk kvinne har i gjennomsnitt seks sexpartnere i løpet av livet (jf. Folkehelseinstituttet), vil denne dama altså slå til og tusendoble sitt antall. For en måned siden starta hun det hun kaller « sex-maraton ». Først skal hun reise Polen rundt for å samle samleier. Deretter står verden for tur. «I’ll be available in a hotel room for every willing person » skriver hun på sin blogg.

Hun starter dette (uoppnåelige?) prosjektet fordi sex er tabu i Polen. Hun vil elske med 100 000 menn som kommer fra alle mulige land (det er hun sjøl som sier «make love»). Foreløpig har hun ligget med 424 menn. Rekorden er 35 menn på 8 timer. Hun bruker minst 20 minutter på en omgang, og Huffington Post har regna ut at prosjektet vil ta henne 3,8 år – noe hun har god tid til, da hun godt kan vie sitt liv til dette. Muligens blir hun lei etterhvert, hun skal tross alt bedrive kjønnslig sengeaktivitet med like mange mennesker som det bor i Drammen og omegn.

Tør vi virkelig tro at dette er sant? En kvinne må få lov til å gjøre det hun vil, ligge med hvem hun vil når hun vil. Allikevel er vi antakeligvis flere som syns at dette virker litt i drøyeste laget. Hvis man er glad i sex, er det kanskje en idé å ha færre sexpartnere og heller hygge seg med dem. Øvelse gjør jo mester? Det blir jo litt begrensa med øving når hver runde kun varer en tjueminutters tid…

Er dette bare et mediestunt? Facebooksiden hennes, som forøvrig har over 75 000 likes, viser ihvertfall at hun er svært fornøyd med all oppmerksomhet i internasjonale medier. I Egypt skal folk ha blitt svært provosert. Mange slenger dritt på veggen hennes og kaller henne for prostituert. Dette nekter hun for i et intervju med Vice, der hun forklarer hvordan prosjektet skal finansieres. Sex med henne er gratis, og hotellregningene deler hun 50/50 med mennene hun deler seng med. Det kan bli en dyr affære, og derfor søker hun sponsorer.

Det fins mye diskutabelt når det gjelder dette prosjektet. Hjemmesida fungerer så som så, og det som står, er ikke veldig informerende. Hvordan stiller hun seg til kjønnssykdommer? Hvordan skal Guinness World Records-komitéen få bevis for alle elskerne hennes og deres nasjonaliteter? Dessuten har de aldri godkjent lignende rekorder. Må mennene som bidrar, legitimere seg for å kunne penetrere denne kvinnen? Blir man telt med hvis man kun utfører orale aktiviteter? Hvorfor ikke sette seg et lavere mål – antakeligvis er det ikke mange jenter som har ligget med 100 stykker heller. Målet denne sexglade jenta har satt seg, er kanskje helt utenfor rekkevidde?

For de som er interesserte i å bidra til Lisewskas rekordsetting, gir hun følgende beskjed:

«What do I want? You, my dear men… Please like my facebook page and I wish you a lot of fun!»

Astrid Kristoffersen er glad i livet og prøver å leve så langsomt som mulig. Siden hun var liten har hun vært opptatt av språk, og blogger lidenskapelig om denne interessen på linguadingua.wordpress.com.