En hestejentes bekjennelser

_MG_8023bw

Kjære mann. Dette er til deg. Skal du sjekke opp en hestejente? Vær litt original.

Det er ikke rent sjelden at jeg får seksuelt relaterte spørsmål når jeg nevner at jeg driver med hest. Det virker som om det slår helt om i hodet på enkelte når de hører ordet «ri». Personlig synes jeg det er ganske rart. Hvis det går for deg når du sitter i salen, gjør du noe feil. Jeg skal ikke gå inn på de ridetekniske detaljene, men ridning i denne forstand innebærer ikke å sitte der å gnikke musa.

Videre vet jeg hvor skitten man blir av å være i stallen. Og det er ikke sexy-skitten. Det er mer «se-til-helvete-å-komme-deg-i-dusjen»-skitten. Også lukter man ikke spesielt godt etter å ha vært der heller. Jeg synes selvsagt det lukter himmelsk. Det synes neppe alle på butikken, der jeg kommer som en tjukk, hårete stinkbombe.

Men, altså. Jeg kan treffe noen på byen, på nettet, på butikken–det spiller ingen rolle–hvis jeg nevner at jeg driver med hest, får jeg som regel én av følgende kommentarer:

 • «Åja, søsteren min red i flere år. Jeg er litt redd hest jeg.»
  Dette er den akseptable. Jeg aksepterer at du ikke liker hest, og jeg aksepterer at du er redd dem. Faktisk er det bedre at du ikke vil ta i en hest, enn at du vil. Eksen min begynte med hest da han traff meg, og etter et halvt år i salen, på en sagakrakk av en hest, var han langt bedre til å ri enn det jeg var. Og jeg hadde da ridd i 18 år. Jeg trenger kanskje ikke fortelle at det ble dårlig stemning i heimen av den slags.
 • «Jasså, liker du å ri? Høhøhø!» eventuelt: «Har du sporer?»
  Selvsagt liker jeg å ri. Jeg hadde ikke holdt på med hest hvis jeg ikke likte det. Videre, ja, jeg har både pisk og sporer, men det ser jeg på som en forlengelse av rytternes hjelpere? Det var ikke det du tenkte på, nei? Neivel. Men da har vi hvert fall ikke noe å snakke om.
 • «Hest er best som pølse!»
  Siterer du Øystein Sunde kan du gå din vei. Med en gang. Mer er det ikke å si om den saken.

Jeg hater å få disse spørsmålene. De får meg til å tenke på hesten som et seksuelt objekt. Ikke fordi jeg vil, men fordi de plasserer bilder i hodet på meg, og det blir veldig ekkelt. Rambo, altså min hest, er, og burde få fortsette å være, uskyldig i denne saken.

_MG_3161bwsepia

Men jeg får som nevnt disse spørsmålene ofte. Blant annet fikk jeg dette spørsmålet av en fyr på 41, på et ikke navngitt nettsted:

Han:
«Liker du å ri?»

Jeg:
«Ja, det er favoritthobby numero uno. Har holdt på med det i mange år, og har egen hest.»

Han:
«Åja. Rir du kuk da?»

Jeg:
«Ja, av og til er han en skikkelig kuk, men det er sjelden jeg rir uten sporer, så da klemmer jeg på litt ekstra, så han trykker seg sammen, også hender det jeg truer med slakt. Da skjerper han seg, og da er han ingen kuk lenger.»

Så ba han om å få bilde av «musa» mi, og jeg sendte jeg ham et musebilde. Av en ostespisende mus jeg fant på Google. Den er veldig søt. Og i hvert fall langt søtere enn glufsa mi.

En annen gang, på en annen ikke-navngitt datingside, fikk jeg spørsmål om jeg hadde ridestøvler. Det har jeg jo, så jeg svarte som sant var. Dette resulterte i at jeg ble invitert over for å tråkke på lekebilene til vedkommende.
_MG_8728

Her kommer noen sannheter om hestejenter, som kanskje vil få deg til å tenke deg om to ganger neste gang du får lyst til å fantasere seksuelt om hest og rytter:

 • Har du sett antrekket? Synes du det er sexy? Da skal jeg bare gjøre det klart for deg at den trange, deilige buksa som viser den fine rumpa, mest sannsynlig ikke er vasket siden den var ny. Og den er neppe veldig ny. På den buksa finnes det: markekur, hestemøkk, hestesnørr, hovfett, salsåpe, kanskje litt snørr fra egen nese som man måtte bli kvitt fort, hesteslim, gjørme og alt annet ekkelt du kan tenke deg.
 • Videre skal jeg love deg at det lukter rimlig vondt fra et svett rytterskritt.
 • Det kan virke ganske sexy å være sammen med en hestejente. Hun rir jo hele dagen, og kan jo ikke være annet enn dritgod når det kommer til sex. Mulig man gjør en ekstra innsats i begynnelsen av et forhold, men etter å ha labbet rundt i stallen hele dagen, kanskje hatt en heftig treningsøkt, hatt en vanskelig hest, etcetera, kan jeg love deg at å ri en mann ikke er det første jeg tenker på. Skal vi ha sex, blir det misjonærstilling, slik at jeg kan småsove underveis.
 • Hestejenter kan være hardhendte. Joda, sikkert sexy det også, men tenk deg en handjob av ei jente som har handtert 700 kg tidligere på dagen, og fått disse 700 kg til å gjøre som hun vil. Jeg sier ikke mer om den saken.
 • Du liker kanskje tanken på å bli dominert, med litt pisking og andre sexy rariteter? Joda, det er sikkert vel og bra, hadde det ikke vært for at hestefolk, uavhengig av kjønn, alder eller nivå, er noen påståelige jævler som alltid har rett og som ikke klarer å la andre ta kommandoen. Vi underkaster oss aldri og elsker makt. Og vi liker å få ut aggresjonen. Så vær forsiktig med hva du ønsker deg. Det kan hende vi ignorerer safety-words.
 • Det alle hestefolk ønsker seg er en tøffel som kan ta i et tak. Gjerne med et verktøy og hengerlappen, slik at vedkommende kan fikse gjerder, rennende vannkraner, frakte oss hit og dit, etcetera. Liker du tanken på å bli slave, ring meg. Og nei, vi snakker ikke sexslave.
 • Og til slutt. Høyst sannsynlig vil du bli nedprioritert ved enhver anledning. Kino? Nei, da er det trening. Weekendtur til Paris? Veldig hyggelig, men da er det stevne. Sex? Beklager, jeg er salsår.

Så kan ingen si de ikke ble advart.

Alle foto: © Benedikte Bull Photography facebook og blogg.

Carina Elisabeth Carlsen studerer vernepleie, med mål om å bli sexolog. Hun har jobbet som frilansjournalist siden 2008. Av interesser og kampsaker kan hun nevne sex, pene menn, burlesque, all things 50's, hest og retten til å kalle seg feminist uten å bli sett rart på.