Fem lenker du bør sjekke ut

Skjermbilde 2014-04-28 kl. 00.06.02

Jenter spiller omtrent like mye TV-spill som gutter,  i Venezuela syr unge kvinner plaster på tungen for å hindre seg selv i å spise fast føde, og en ny nettside lar damer som vil ha brystforstørrelse bli «venner» med menn som vil hjelpe dem økonomisk. Start uka med å sjekke ut disse lenkene.

1. «Gratis» plastisk kirurgi

Herregud, man finner mye rart på internett, men dette sjokkerte til og med undertegnede (som sjelden lar seg sjokkere.) «Social funding» har begynt å ta av, og i verden vi lever i er det kanskje ikke så overraskende at en side som Myfreeimplants.com dukker opp. Dette er et nettsted der kvinner logger seg inn og bli «venner» med menn som vil hjelpe dem økonomisk, slik at de kan skaffe seg brystimplantat! Nei dere, ingenting er gratis her i verden. Det er heller snakk om en «byttehandel». Kvinnen sender (snuskete) bilder og videoer av seg selv, ofte på bestilling fra mennene hun snakker med, og får penger tilbake. Nettsiden henvender seg til kvinner slik:

«Get those curves you’ve always dreamed of with a FREE breast augmentation!»

Og til menn slik:

«Help the women of your dreams achieve the body of their dreams.»

Vi puster tungt og rister oppgitt på hodet. Les mer her.

2. Fiktiv svensk hottie på amerikanske datingsider

Nanna Johansson and Johannes Finnlaugsson står bak prosjektet Swedish girl seeking. På hjemmesiden beskriver tegneserieskaperen og stand-up-komikeren det som et hobby-prosjekt. Faller de amerikanske mennene for klisjéblondinen fra Sverige? Ja. Det er her humoren kommer inn: svarene fra Girlfromsweden. Johansson og Finnlaugsson skriver at de ikke har noen skjult agenda, at mennene flest viste respekt og at det er de selv som er drittsekkene.

konge got diabetes

3. Skjønnhetshysteri i Venezuela

Du synes kanskje skjønnhetshysteriet har begynt å gå langt, når «alle» her hjemme har hairextensions og Norges største bloggere skriver varmt om restylane og botox. Vel, i Venezuela drømmer jenter flest om å bli skjønnhetsdronninger. Småjenter i fem-, seks- og syvårsalderen blir sendt til skjønnhetsskoler av foreldre for å lære å sminke seg og hvordan posere best mulig på bilder. Her jobber fattige familier fra mandag til mandag for at døtrene skal kunne kjøpe ny nese, nye pupper og nye tenner. Her er idealet å ha kroppsmålene 90-60-90, og jentene ofrer mye for å leve opp til dette.

I denne BBC-dokumentaren møter programleder Billie J.D Porter blant annet Mayer, ei ung jente som i tillegg til å ha fikset på nese, pupper og tenner, har fått påsydd en plastbit på tungen som skal hindre henne i å spise fast føde. Mmm, suppe i flere måneder for the win! Denne episoden ligger ute på NRK nett-TV frem til fredag 2. mai. Se mens du kan!

Skjermbilde 2014-04-28 kl. 00.06.45

Foto: Skjermskudd fra NRK.

4. Do it like a brother, do it like a dude

Jeg tror vi alle kan enes om at det hadde vært veldig praktisk å kunne tisse stående. At det finnes verktøy som kan hjelpe kvinner gjøre dette er ikke nytt, men nå har det kommet nok en ny versjon, denne gangen fra amerikanske Stand up Life. Så, når blir dette en trend, undrer vi? Kjekt å ha med seg på festival i sommer? Ja. Men kommer vi til å se til dette fenomenet før det er «allment akseptert?» Tja, det er nok dessverre tvilsomt. Men ta den med om du skal campe i skogen, så slipper du flått.

5. Nei, TV-spill er ikke en guttegreie

Man skal være forsiktig med å generalisere og tenke seg om før man bruker fraser som «alle jenter synes…» og «alle gutter liker…» Det er trist at en slags forventning av kjønnene overskygger individet. Nå kan vi i hvert fall ta knekken på utspill som «gaming er en guttegreie!» og «det er jo ingen jenter som spiller TV-spill». I følge den årlige undersøkelsen «Essential facts about the computer and video game industry», utført av  Entertainment Software Association, er det omtrent like mange jenter som gutter som spiller. Bare se på disse tallene:

o-GENDER-GAP-570

Headerfoto: Skjermskudd NRK

Ulrikke Eriksen Ekeli er en av tre redaktører på Oh Chérie. Hun har gått musikklinjen og et forfatterstudium. Ulrikke digger forfatter Bret Easton Ellis, black metal og hiphop, Mac-sminke og kunst. Blogger på askforanswers.nu.