Hollywoods menn mot seksuelle overgrep

Noen av de største mennene i Hollywood slår seg sammen med presidenten selv for å opplyse om seksuelle overgrep og voldtekt.

I en filmsnutt på 60 sekunder har USAs president, Barack Obama, fått med seg visepresident Joe Biden og skuespillere Daniel Craig, Benicio Del Toro, Steve Carell, Seth Meyers og Dulé Hill for å fremme kampanjen 1 is 2 Many. Budskapet?

If she doesn’t consent — or can’t consent — it’s a crime. And if you see it happening, help her, don’t blame her, speak up.

Det er trist at det har gått så langt at vi faktisk må opplyses om HVA som er voldekt, HVA som definerer et overgrep, men det er flott at store, kjente navn stiller opp, menn andre gutter og menn ser opp til.

1is2

Det eneste jeg reagerer på i videoen er at gutter og menn ikke blir nevnt. Også gutter og menn er offer for voldtekt og seksuelt misbruk, og det er minst like viktig å heve stemmene for disse; disse som ofte blir utelatt av diskusjonen. Heldigvis blir de nevnt som «no less important» på 1 is 2 Manys kampanjeside:

Young women still face the highest rates of dating violence and sexual assault. In the last year, one in 10 teens have reported being physically hurt on purpose by a boyfriend or girlfriend. One in five young women have been sexually assaulted while they’re in college. While men compromise a smaller number of survivors, male survivors are no less important.

For å lese mer om seksuelle overgrep i Norge, gå inn på nettsiden Felleskap mot seksuelle overgrep.

Carina Behrens er en av tre redaktører på OC. Hun har en bachelor i journalistikk og visuelle medier, jobber med hjemmesider og sånt og snakker om film på Radio Nova. Blogger på carinabehrens.com.