mobiltelefon

Hva skal du se etter i nytt mobilabonnement?

Å finne beste mobilabonnement innebærer mer enn bare å se på hastigheter, dekning og pålitelighet. Det innebærer også personlige detaljer som hvor du bor, hvor mange ekstra funksjoner du ønsker, hvor mye du er villig til å bruke. Derfor tok vi oss tid til å analysere mobilabonnementene, snakke med eksperter og knase dataene for å hjelpe deg til den beste operatøren for dine behov.

Hva så vi etter i mobilabonnementene?

Nettverkssikkerhet
Søket vårt startet med det mest grunnleggende prinsippet for celletjeneste – et pålitelig nettverk. Vi henvendte oss til RootMetrics, en undersøkelsesoperasjon som tester de største mobilnettverkene og gir en nøyaktig, objektiv beretning om hvilke nettverk som gir best ytelse fra forbrukerens synspunkt.

Jamie Huff og Tammy Parker, trådløse analytikere ved Current Analysis, sier at «det første poenget å vurdere er hvilken operatør som har den beste servicen der du bor og jobber eller bruker mye av tiden din.» Kvaliteten på leverandørens nettverk kan variere drastisk innenfor samme by eller metroområde.

Mobilabonnement

Når vi hadde en forståelse av ytelsen, gravde vi inn i abonnementene som ble tilbudt og prisene med hjelp av Forbrukeretaten’s mobilabonnement sammenligningstjeneste. Med mindre du kjøper kontantkort, er dagene med telefonminutter og et nikkel for hver tekst forbi – prisene er basert på data nå. Den beste verdien er vanligvis en ubegrenset dataavtale, men vi har sett nærmere på abonnement med lagdelt data. Du vil tenke på hvor ofte du bruker internettdata (når de ikke er på Wi-Fi) for å finne abonnement som passer dine behov.

Det er viktig å vite at ubegrenset aldri betyr virkelig ubegrenset. Men det betyr at datamengden du mottar er så høy, det er lite sannsynlig at du vil gå tom. De fleste leverandører har «ubegrenset» data fra 500 GB. Tildelingen er langt fra standard 3 til 10 GB planer. Vi sammenlignet prisen for disse planene, som kan løpe så lavt som 300 og så høye som 750. Mobilabonnementer blir også betydelig billigere per linje når du legger til planen. Ingen skam for den nye grad for å følge foreldrenes familieplan – alle får en bedre avtale. Våre favorittleverandører tilbød en rimelig pris for sjenerøse datatildelinger.

Ekstra funksjoner
Luftfartsselskaper vil ofte blidgjøre avtalen ved å samarbeide med andre selskaper for å tilby kampanjetilbud som gratis Spotify, Tidal eller Apple Music. Dette øker den samlede verdien av planen hvis du ellers vil betale for disse tjenestene – og til slutt øke rangeringen i toppvalgene.

Vi har også evaluert andre funksjoner som internasjonale alternativer og muligheter til å samle seg med en annen telekommunikasjonstjeneste som TV. Mobiltelefonplaner som fulgte med disse ekstra fordelene skilte seg ut blant konkurransen basert på appellen deres til et bredt utvalg av kjøpere.