Ikke gå glipp av disse mammutbøkene

8431941059_6fb7f9306f_b

Mammutsalget er en bokelskers våte drøm. Disse seks bøkene bør du sikre deg!

Jeg kjøper langt flere bøker enn lommeboken min har godt av. Det blir ikke det samme som å låne på biblioteket. Jeg liker følelsen av å se dem i bokhyllen, og å ha masse å velge mellom. Med unntak av «Historien om Fru Berg» har jeg ikke lest bøkene nedenfor, men jeg vil lese dem. Her er min personlige ønskeliste til årets boksalg:

books1

«Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.» av Helga Flatland

Etter brakdebuten med «Bli hvis du kan, reis hvis du må» var Helga Flatland i 2011 tilbake med nok en kritikerrost roman, «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.» I debuten forteller fire forskjellige personer om en liten bygd som blir lammet av sorg, etter at tre gutter derfra, mister livet i Afganistan. I oppfølgeren skildrer nye fortellerstemmer sorgen ytterligere. Jeg har hørt fra de som har lest bøkene hennes at hun skriver stilsikkert og med stort driv—man bare må lese videre.

«Få meg på, for faen» av Olaug Nilssen

Filmatiseringen av denne romanen passer nok best for de litt yngre, da det kun er fokus på 15-årige Almas seksuelle oppvåkning. Historiene til de to andre kvinnene vi møter i boken, kona til Sæbjørn og Maria ble utelatt. Boken blir beskrevet som morsom og tragisk på samme tid, og så er den skrevet på nynorsk. Jeg elsker nynorsk!

«Historien om Fru Berg» av Ingvild Rishøi

«Denne MÅ du lese,» sier jeg til vennene mine hver gang jeg får lokket dem inn i en bokhandel. Dette er en soleklar terningkast seks, det er litterær perfeksjon. Disse novellene vil treffe deg rett i hjertet, de er gripende og såre. Rishøi er god på undertekst og på å gi litt og litt informasjon om gangen, noe som gir deg som leser stor lyst til å lese videre. Tekstene er helt fantastisk komponert.

books2

«Imot Naturen» av Tomas Espedal

Tomas Espedal skriver selvbiografisk og utleverende. Han har vunnet flere priser for romanene sine, og vært nominert til Nordisk Råds Litteraturpris to ganger. For «Imot Naturen» mottok han Brageprisen. Historien handler om kjærlighet og å bli forlatt, og jeg kjenner at jeg må ha denne i Espedal-samlingen min.

«Det glade vanvidd» av Elin Ørjasæter

Jeg har lenge lest bloggen til Elin Ørjasæter med stor interesse, der hun kommenterer aktuelle politiske saker. Vi er ikke alltid enige, men jeg beundrer den sylskarpe pennen hennes, og derfor leser jeg. «Det glade vanvidd» er en samling essays om blant annet skjønnhetsoperasjoner, sosiale medier og om det å ha tenåringsbarn.

«En sorg som min» av C.S Lewis

Jeg har ikke lest mer av C.S Lewis enn et par Narnia-bøker (han har skrevet mye mer enn Narnia, altså), men det er nok for meg til å vite at han skriver godt. Derfor vil jeg gjerne lese noe av ham som er ment for voksne også. Lewis skrev «En sorg som min» etter å ha mistet den umistelige: konen hans, Joy.

Mammutsalget startet 18. februar og slutter  2. mars. Sjekk årets katalog her.

Headerfoto: Kristina Aurore Kvåle

Ulrikke Eriksen Ekeli er en av tre redaktører på Oh Chérie. Hun har gått musikklinjen og et forfatterstudium. Ulrikke digger forfatter Bret Easton Ellis, black metal og hiphop, Mac-sminke og kunst. Blogger på askforanswers.nu.