John Green-bok blir film

green

Ryktene er bekreftet. Skuespillerne er offentliggjort. Hold dere fast, John Green-bok blir nå film!

De siste årene har John Green gått fra å være en relativt anonym skribent, til å bli en av USAs største eksportvarer innen nyere litteratur. Det amerikanske produksjonsselskapet Fox har kjøpt rettighetene til bestselgeren The Fault in Our Stars, og filmatiseringen er forventet å ha amerikansk premiere i februar 2014.

John Green, forhenværende sykehusprest, skribent og hobby-videoblogger, slo gjennom som forfatter i 2005 med den såre ungdomsromanen Looking for Alaska. Boken var visstnok skrevet etter inspirasjon av Greens egen ungdomstid. På tross av at han fremdeles er i det vi kan betegne som startfasen av en litterær karriere, har Green allerede blitt et verdensomspennende fenomen. Alle hans fire romaner har, i følge Gyldendal Norsk Forlag (og de stoler vi gjerne på), toppet New York Times’ bestselgerliste. Akkurat det står det respekt av.

Helt personlig må jeg innrømme at Looking for Alaska alltid kommer til å være min ultimate Green-favoritt. Men det er allikevel ingen tvil om at The Fault in Our Stars er en helt fantastisk historie (og jeg er vanligvis sparsommelig med mine superlativer). Romanen er både fengende og ekstremt følelsesladet, den forteller en historie som vi alle – til en viss grad, selvsagt – kan kjenne oss igjen i. Den er sterkt preget av kontrastene mellom karakterenes ungdommelig usikkerhet og deres veslevoksne ansvarlighet. For hvordan er det egentlig å være ungdom i møte med sin egen kjærlighet, sin egen skjebne, sin egen dødsangst?

ansellshailene

Det er nettopp denne dødsangsten som preger The Fault in Our Stars. Hovedpersonen er tenåringsjenta Hazel (portrettert av Shailene Woodley) som lider av en dødelig hjernesvulst. For å hindre en skikkelig spoiler for dere som ikke har fått lest boken, så vil vi ikke røpe annet enn at livet hennes tar en noe uforutsett sving da hun møter den unge August Waters (spilt av ukjente Ansel Elgort). På rollelisten finner vi også kjente navn som Willem Dafoe og Nat Wolff. Den relativt ferske og ukjente Josh Boone er regissør, men ukjent eller ei, vi gleder oss! En slik historie kan ikke bli annet enn bra.

The Fault in Our Stars er en viktig historie. Det er langt fra noen Block buster, men det er en historie som fortelles, den oppleves. Jeg har lest de fleste av Greens verker, og det finnes ingen tvil i mitt hjerte om at Greens litterære verden er et fantastisk sted å oppholde seg – både på godt og vondt.

Så les boken! Se filmen! Du kommer ikke til å angre. Okay? Okay.

(Hvis ventetiden til premieren blir for lang, så kan du alltids lytte til Youtube-stjernen Troye Sivans nye sang som heter nettopp The Fault in Our Stars. Sivan ble visstnok inspirert til å skrive sangen etter å ha lest Greens bok. Advarsel: Grinefaktor!)

Headerbilde: Flickr

Christina studerer litteraturvitenskap på UiO, og jobber som frilansskribent. Hennes store drøm er å bli journalist. Christina liker store drømmer, sterk vin og høye sko. Hun mener alltid noe om alt, men har sjeldent peiling. Stor fan av klisjeer.