Kule fotoapps til smarte mobiltelefoner

IMG_0338-600x600

apps1

En av grunnene til at jeg kjøpte meg iPhone var jungelen av foto- og bilderedigeringsapps. Himmelen for en fotoentusiast! Her er mine favoritter til både iPhone og Android.

Picframe

Etter å ha lett en stund og lastet ned mange applikasjoner med mål om å lage bildekollasjer, uten å bli helt fornøyd, ble jeg anbefalt Picframe. Her kan du velge mellom en rekke rammer, hvilken farge rammen skal ha og skrive tekst på om du ønsker det. 7 kroner. Finnes også til Android.

iDarkroom

I iDarkroom kan du gjøre mye forskjellig. Du kan velge mellom noen filtere og bestemme styrken på dem, du kan velge mellom forskjellige bildepapirer, legge på lightleaks og bokeh, legge på vignetter og et lite utvalg rammer. Du kan også velge å gjøre deler av bildet ditt uskarpt, noe jeg synes er superkult! 7 kroner.

Vintage Cam

Vintage Cam er den appen jeg bruker å ta bilder i, før jeg redigerer dem videre og legger bildene ut på Instagram. Her finner du et utvalg fine filtere. Gratis.

Lumiè

Lumiè er en kjempesøt app, hvor du kan legge på masse forskjellig bokeh (lysflekker, om du vil) på bildene dine. Velg mellom et utvalg av glitter, hjerter, stjerner, prikker, og mye mer. Deretter kan du bestemme mellom tre forskjellige lysstyrker, og flytte bokeh-effekten rundt på bildet. 14 kroner. Finnes også til Android.

apps2

Photowonder

Her kan du gjøre mye! Du kan klippe, gjøre bildet skarpere, lage vignett, gjøre øyne større, fjerne kviser, og få bedre hud. Du kan også legge på fine blonderammer, legge på flere effekter, og dekorere med sløyfer, hjerter og lignende. Gratis. Finnes også til Android.

Camera360

Ekstremt stort utvalg av fine filtere! Du kan også lage kollasjer. Gratis. Finnes også til Android.

Photosynth

Kul app! Her kan du sette flere bilder sammen til et panoramabilde. Gratis.

Pictureshow

Ganske lik iDarkroom. Du kan legge på bokeh, vignetter, lightleaks, og rammer. Du kan gjøre deler av bildet uskarpt, lage HDR-effekt, fremheve utvalgte farger i bildet, klippe, og skrive på tekst. 14 kroner.

Headerbilde: Ulrikke Eriksen Ekeli

Ulrikke Eriksen Ekeli er en av tre redaktører på Oh Chérie. Hun har gått musikklinjen og et forfatterstudium. Ulrikke digger forfatter Bret Easton Ellis, black metal og hiphop, Mac-sminke og kunst. Blogger på askforanswers.nu.