Månedens Chérie: Karen Marie Ørsted (MØ)

mo

Karen Marie Ørsted er foreløpig et ukjent navn for mange, men danskenes ferskeste pophåp MØ kommer uten tvil til å dominere den skandinaviske popkulturen. Med en imponerende vokal, solide tekster og rytmer som fenger fortjener denne jenta definitivt tittelen Månedens Chérie i april.

Med sin danske opprinnelse har MØ rukket å gjøre seg bemerket på den skandinaviske musikkscenen allerede før debutalbumet slapp denne måneden. Ikke bare har hun laget tidenes beste cover av Spice Girls sin singel «Say You´ll Be There»; hun var vokalist i punkbandet Mor i fem år før de gikk hver sin vei og solosingelen «Glass» har rukket å få nærmere 800 000 visninger på YouTube. I tillegg har hun hatt tid til å gjeste flere norske festivaler og konsertlokaler det siste året.

Solokarrieren står i fokus i dag, og debutskiva «No Mythologies to Follow» ble sluppet 10. mars. Forventningene til plata var skyhøye, og Karen Marie leverer mer enn en tilfredsstillende debut: denne skiva er ett av de beste slippene i sin kategori hittil i år. Hun glimter til med en unik stemme, vakre, fengende tekster og glitrende rytmer. Disse elementene kombinert gir deg et sterkt ønske om å hive nedpå en Jägerbomb og rive deg rundt på dansegulvet med venninnegjengen. Dette er rett og slett glimrende elektropop, og det er ikke merkelig at den tjuefem år gamle jenta blir sammenlignet med sterke elektroartister som Purity Ring og Lykke Li.

It was this crunk rap, very attitudey thing, I was swearing a lot! That’s why I came up with the name MØ because in Danish that means a virgin, so it was ironic. (via Londoninstereo)

Det var mange skjønne, festivalkledde mennesker som fikk gleden av å se MØ stråle på Øyafestivalen i fjor sommer  - og undertegnede klarte ikke å si annet etter konserten enn «MØ runda Øya». Da Azealia Banks avlyste for andre året på rad kom Karen Marie like gjerne hjem fra videoinnspilling i L.A. for å stille opp for Oslofolket i solsteika, og det gjorde hun med glans. Det vi fikk se? En sterk, liten jente i jeans og bomullstopp som eide scenen med et voldsomt sexappeal og en vokal som kilte seg fast i hjertet som Cupids pil. For deg som ønsker privilegiet av å se MØ på scenen har du sjansen allerede om noen uker – 19.april gjester hun Parkteatret i Oslo, og det kommer garantert til å bli bra.

MØ er intet annet enn et lysende fremtidshåp fra den danske popkulturen og hun leverer utspekulerte tekster med en rytmemaskin uten like. Det levner liten tvil om at danske MØ kommer til å dominere musikklandskapet i tiden fremover.

Thea Fredheim Lian er utdannet siviløkonom, men vil bli forfatter når hun blir stor. Elsker hiphop-beats og Elvis Costello. Bor på Grünerløkka og klarer seg ikke uten lukten av sjokolade fra Freiafabrikken. Hun er interessert i alt det fine som rører seg i Oslo, og blogger på http://www.lifeofoslo.com