Månedens Chérie: Rebel Wilson

Pitch Perfect

Jennifer Aniston sier hun har vakre hender, og det kan godt stemme, men vi sier Rebel Wilson er månedens Chérie fordi hun er så fantastisk morsom, kul og rett og slett bare utrolig bra!

Navnet hennes er oppmerksomhet i seg selv, men Rebel Wilson er mer enn en opprører. For mange er hun kjent som «Fat Amy» fra filmen «Pitch Perfect», men dama er også viljesterk, hysterisk vittig og ikke minst smart. Født og oppdratt av foreldre som er profesjonelle hundeutstillere vokste Rebel Melanie Elizabeth Wilson opp i en konservativ familie i Australia. Hun ville først og fremst bli matematiker (hun sier selv at hun er god med tall), men endte opp med en utdannelse innen jus. Under et intervju for Extra TV innrømmet hun at hun gjerne kunne jobbet videre med graden sin.

Hadde jeg ikke vært skuespiller ville jeg nok jobbet som advokat.

Hun har vært ambassadør i sitt distrikts Rotary-klubb, en humanitær organisasjon som har som formål å skape samarbeid, respekt og forståelse innen hederlige virksomheter. Da hun dro med Rotary til Sør-Afrika og pådro seg malaria, fikk hun feberhallusinasjoner. Hun drømte at hun var en fantastisk skuespiller som vant flere Oscar-statuetter. Etter dette måtte hun jo bli skuespiller! I dette tilfelle er vi takknemlige for malaria – den fikk Wilson på lerretet!

Som slektning av selveste Walt Disney ligger kanskje talent og ønske om å underholde i genene. Wilson har både skrevet og vært med i flere sceneproduksjoner i Australia, og da hun vant et internasjonalt stipend for sitt arbeid innen scene og kunst, dro hun til USA hvor hun jobbet sammen med improgruppen The Second City. Wilson sa under en prat med Ellen DeGeneres at hun kunne vært en god amerikaner hvis hun fikk statsborgerskap, fordi hun er så flink til å spise pølser og å gå i fornøyelsesparker.

I 2011 fikk Wilson en rolle i filmen Bridesmaids, og året etter spilte hun Fat Amy i Pitch Perfect. I rollen som Fat Amy mottok hun flere priser, blant annet «Folkets favoritt» på Teen Choice Awards. Da hun gikk på scenen for å motta prisen, var hun kledd i en åletrang surferdrakt. I et altfor kroppsfokusert samfunn er det ikke rart at Wilsons vekt blir diskutert. Hun er en av få som står i mot kroppspresset. «Du kan ikke være morsom uten frokost,» forteller hun til tv-programmet The Morning Show i USA.

Men Wilson er menneskelig som alle oss andre og tar seg nær av kommentarer. Hun var tidligere en av frontfigurene for vektklubben Jenny Craig, et internasjonalt svar på Grete Roede-kurs kan man vel si. Kommentarer om vekten hennes går innpå henne, og i følge Jenny Craig bruker Wilson Internett hvor hun leser det andre skrev om henne. Brukere som kaller henne «sykelig feit» gjør henne deppa.

Det er vondt, og når jeg leser kommentarer som det tenker jeg at det er noe jeg kan fikse – så da bør jeg vel gjøre det? Jeg tror at når man er denne størrelsen, setter man seg automatisk i «the friend zone». Du tenker at ingen vil se på deg som tiltrekkende.

I løpet av tiden som frontfigur for Jenny Craig-kampanjen fortalte hun i intervjuer hva vekten hennes hadde å si for selvfølelsen.

Ingen drømmer om å være en tjukk person.

Wilson gikk ned i vekt, men det fungerte ikke i lengden og hun er ikke lenger en del av Jenny Craig. Det går nå rykter om at både Wilson og skuespiller Melissa McCarthy velger å ikke gå ned mer i vekt som en protest mot presset. I intervjuet med Extra TV snakket hun ut om kroppspresset og oppfordret kvinner til å være sunne:

Jeg synes kvinner der ute burde være fornøyd med hvordan de ser ut. Vær glade og forhåpentligvis sunne!

Wilson fyller 28 år i februar men har allerede rukket å oppfylle én av to drømmer:

  • Å ha sin egen tv-serie
  • Å gifte seg med Channing Tatum.

Tatum har kanskje ikke sagt ja ennå, men hun har fått sin egen serie. I «Super Fun Night» spiller hun karakteren Kimmie Boubier, som er jurist.

Wilson er elsket av publikum og fikk i fjor være vertinne for MTV Awards. En gledelig nyhet er at hun igjen snart er aktuell som Fat Amy i Pitch Perfect 2.

Vi synes Wilson er nydelig, og om hun skulle ønske å gå ned i vekt håper vi i Oh Chérie at hun gjør det for seg selv og ingen andre. Mye å ta i, gir mye å være glad i – og vi er veldig glade i Wilson. Gi oss mer!

Elena Wetlesen Davanger liker sjokoladeboller fra Narvesen, gamle filmer og psykologipensum. Hun tar en dag om gangen og håper hun en gang kan får råd til en oppvaskemaskin.