Månedens Chérie: Solange Knowles

solange

Lillesøster har blitt stor.

Gjennom stilige fargetrykk og en utrolig stemme har Solange kapret våre hjerter. Det er kanskje ikke så lett å være lillesøsteren til verdens mest kjente sangerinne, men Solange Knowles jobber hardt for å skape en egen vei inn i rampelyset. Med tre album på skinka og en sterk lidenskap for musikk har Solange virkelig fortjent å bli månedens Chérie. Vi elsker jenter som bruker sin egen stemme til å formidle det de brenner for.

I en musikkverden der sex selger og stemme kanskje ikke er like viktig som før, representerer Solange noe annerledes. Gjennom en lang prosess har denne jenta funnet seg selv, sine inspirasjonskilder og viser verden noe mer enn et søtt ansikt og en grei stemme. Solange har sin egen stil, hun skriver sine egne låter, hun lager noe som er helt nytt og hun har fortsatt en lang karriere foran seg.

Musikk har alltid vært en del av livet til denne ferske sangerinnen. Noe annet er kanskje ikke å forvente av en som har tasset i fotsporene til Beyoncé i tjuesyv år? Solange har blant annet vært innom Destiny’s Child i perioder, og har skrevet musikk for både storesøster og Kelly Rowland. Låtskriving er i følge Solange hennes største lidenskap, og hun har skrevet det meste av materialet sitt selv. I 2001 slapp Solange debutalbumet «Solo Star» som dessverre ble noe lunkent mottatt av publikum. Da gjorde plate nummer to det bedre: sluppet i 2008 og nådde en niendeplass på Billboard Top 200 – den Motown-inspirerte plata «Sol-Angel and the Hadley Street Dreams» var ett steg på veien mot en egen stemme. Det som plasserte henne med gul nål på kartet var utgivelsen av EP-en «True» i november 2012. Med dette albumet tok Solange et særdeles gedigent skritt ut av skyggen til storesøster Beyoncé.

True EP er skrevet og produsert av artisten selv i samarbeid med Dev Hynes. Solange beskriver EP-en som en eklektisk blanding, inspirert av 80-tallet og afrikanske rytmer. Hun har bare sluppet syv låter, men disse er gjennomsyret av et solid håndverk, en stemme som få er forunt og en særegen stil som alle kan like! Dette gjenspeiler seg i musikkvideoen til «Losing You». Denne sangen er ikke bare et melodisk mesterverk, men musikkvideoen er nydelig og sjarmerende – nok til å få enhver til å falle.

Hennes særegne stil går hånd i hånd med musikken – eklektisk, funky og en kaotisk fargeblanding med trykk som bare passer. Med krøllete hår og store øyne får du fort assosiasjoner til en annen sterk kvinne – Diana Ross. For unge jenter som har musikkstjerner i øya er Solange et av de sunne forbildene der ute. Jenta har funnet sin egen stil og er ikke redd for å gjøre det hun selv ønsker. Hun er klønete, sexy og kul og har en sterk stemme og et uttrykk som hun ikke er redd for å vise verden. I tillegg har hun en finger med i spillet på alt som blir gjort – musikken, videoene, det visuelle uttrykket, ja, hele pakka.

Solange er i oppstarten av en lysende musikkarriere, og derfor var det veldig mange som ble skuffet i sommer da hun avlyste en nøye planlagt europaturné. For en helt ny artist med en håndfull låter, er det ikke akkurat et sjakk-trekk å skuffe både fans og bookingagenter. Hun begrunnet dette med at hun ønsket å bruke mer tid på familien, men det er nok flere enn undertegnede som gjerne skulle ønske å ha sett henne live. Forhåpentligvis kommer hun sterkere tilbake.

Skjermbilde 2013-11-30 kl. 17.27.26
Hjemmeside: solangemusic.com

Solange har vært i «gamet» noen få år færre enn storesøster, og på peishylla står det ikke like mange Grammys som hos Jay-Z og dama hans. Denne artisten har brukt god tid på å finne en stil som ingen andre har, som kanskje ikke er mest mainstream, men som det virkelig står både respekt og kvalitet av. Neste plateslipp er planlagt i løpet av 2014 og vi gleder oss!

Solange Knowles(kilde)

Thea Fredheim Lian er utdannet siviløkonom, men vil bli forfatter når hun blir stor. Elsker hiphop-beats og Elvis Costello. Bor på Grünerløkka og klarer seg ikke uten lukten av sjokolade fra Freiafabrikken. Hun er interessert i alt det fine som rører seg i Oslo, og blogger på http://www.lifeofoslo.com