Nå ditt kreative mål – ved hjelp av iphonen din

1012015_10152285330797656_405716001_n

Å jobbe kreativt er gøy, men det kan også være en utfordring. Disse appene hjelper deg mot målet ditt!

1. Sov godt

Sleepstream2
Du har sikkert merket hvordan ideene strømmer til hodet ditt når du har gått til sengs, og det er også vitenskapelig bevist at man er mer kreativ når man ligger. Skal du være kreativ, sier det seg selv at du trenger å føle deg uthvilt for å være i ditt ess. Sleepstream2 består av forskjellige behagelige bakgrunnslyder som hjelper deg falle i søvn.

2. Strukturer deg selv

Evernote
Dersom du starter dagen med å sette opp en liste over ting du skal gjøre, er det nok enklere å unngå prokastinering. Evernote lar deg lagre dagsgjøremål med bilder og tekst. Du kan også lage lister. En fin måte å strukturere seg selv på. Skal du nå målet ditt, må du jobbe.

3.Del opp målet ditt

Goalsetter
Drømmen din kan virke fjern, men dersom du tenker over hva du må gjøre for å komme dit og deler opp målet ditt i flere delmål, vil det virke mye mer overkommelig. I Goalsetter planter du et frø (drømmen din) og deler det opp i femten mindre mål, som du kan markere som fullført underveis.

4. Husk

iBrainstorm
Dersom du er Apple-fanatiker og dermed kanskje eier både en iPhone og en iPad kan du benytte deg av iBrainstorm. Du lager et notat på telefonen din, drar fingeren over skjermen, og vips -teksten lander på en stor tavle på iPaden din hvor du kan samle gule notatlapper og drodle i vei med en penn. Kjempesmart dersom du får en idé når du er ute på tur!

5. Tenk kreativt

Oflow
Oflow er en gavepakke til alle kreative sjeler. Her finnes det drøssevis av tips til hvordan du kan få kreativiteten til å flyte. Det er et par teite tips her (blant mange gode), som for eksempel metode 114- «snakk til et tre», men i følge Oflow skal det å være tullete hjelpe med å lede til kreative løsninger.

Headerfoto: Kristina Kvåle

Ulrikke Eriksen Ekeli er en av tre redaktører på Oh Chérie. Hun har gått musikklinjen og et forfatterstudium. Ulrikke digger forfatter Bret Easton Ellis, black metal og hiphop, Mac-sminke og kunst. Blogger på askforanswers.nu.