Ni filmer som gjør deg Halloween-gira

thering

Trekk for gardinene, sett frem popcornet og gjem deg bak puta med disse ekle/skumle/skrekkinngytende filmene som vil gjøre din Halloween komplett.

Halloween (1978)

Ingen Halloween komplett uten, ja nettopp, «Halloween». En psykisk syk mann som har vært innestengt på et psykiatrisk sykehus siden barndommen klarer å rømme. På selveste Halloween kommer han tilbake til sin gamle hjemby, og begynner å forfølge og plage en ung jente (Jamie Lee Curtis) og vennene hennes. «Halloween» var gjennombruddsfilmen til Curtis, og det med god grunn. Ah, dette er virkelig en klassiker. De lager rett og slett ikke grøsserfilmer som dette lenger.

The Orphanage (2007)

En kvinne og familien hennes flytter tilbake til huset hun vokste opp i, som pleide å være et barnehjem for handikappede. Ganske snart får sønnen hennes en usynlig venn.. Forbered deg på å bli skremt av denne spanske, spennende filmen.

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Et nygift par kjører seg vill på en regnfull natt. Bilen deres bryter sammen, og de drar til et slott de kjørte forbi for å låne telefonen. Her blir de møtt med sang og en rekke spesielle karakterer. Denne merkelige musikalen blir ofte omtalt som kultfilm nummer én. Den er kanskje ikke skummel, men det er absolutt noe Halloween-aktig over den likevel. De rare figurene, det store slottet, alle kostymene. Og en syngene transversitt er vel ikke å forakte?

Saw (2004)

To menn våkner opp i et lukket rom. Mellom dem ligger en død mann. Det viser seg at de ufrivillig har blitt med på en lek de ikke er garantert å komme levende ut av. Den er ikke akkurat skummel, men jævlig ekkel, det er den. Så om du er klar for blod og gørr og selvtortur, ja, da er «Saw» filmen for deg!

«Saw» er tilgjengelig på Netflix.

Lost Highway(1997)

Dersom du har sett en David Lynch-film før, kjenner du nok til universet -mørkt og mystisk. Kona (Patricia Arquette) til jazzmusikeren Fred Madison (Bill Pullman) blir funnet død, og han blir selv dømt for drapet. I fengselcellen våkner han plutselig opp som den unge Peter Dayton og blir løslatt. Siden følger en rekke forstyrrende hendelser. Lost Highway er en ganske forvirrende og bisarr film, som krever oppmerksomhet og konsentrasjon fra seeren. Filmen har et kult soundtrack med musikk fra band som Rammstein og NIN, og jammen dukker ikke sjokkrocker Marilyn Manson opp i en bitteliten rolle som pornostjerne også.

Beetlejuice (1988)

Huset til Barbara og Adam Maitland blir hjemsøkt- av de levende. Etter deres død blir huset solgt til familien Deetz fra New York. Hvordan kan Maitland-paret skremme vekk den nye familien? De tilkaller hjelp fra det noe uvanlige spøkelse Beetlejuice (Alec Baldwin). Dette er en av regissør Tim Burtons mange filmer som garantert gir Halloween-stemning.

The Ring (2002)

I «The Ring» går en merkelig videokasett på rundgang. På den er det en del forstyrrende bilder, og alle som ser den dør på grusomt vis. Rachel (Naomi Watts), en ung journalist, bestemmer seg for å undersøke nærmere, og prøver å spore hvor filmen kommer fra. Filmen er basert på den japanske skrekkfilmen «Ringu», og den er garantert å la deg sitte igjen med noen ganske fæle bilder (kanskje til og med nattbordlampa må på?).

«The Ring» er tilgjengelig på Netflix.

The Others (2001)

En mor (Nicole Kidman) og hennes to små barn bor i et stort, gammelt slott omringet av tåke på øya Jersey. I slottet er det alltid mørkt, da hun insisterer på at barna er allergiske mot lys. Det er høsten 1945, og hun venter på sin ektemann som dro ut i krigen. En dag dukker to kvinner og en mann opp utenfor, som hevder de kjenner bygningen godt, fra da de jobbet der for mange år tilbake. Dette er en spøkelseshistorie som sitter i deg lenge.

The Silence of the Lambs (1991)

Vi må nesten ha med nok en klassiker på listen! FBI-lærlingen Clarice Starling (Jodie Foster) jakter på seriemorderen som har fått kallenavnet Buffalo Bill, med hjelp fra den kannibalistiske psykiateren og seriemorderen Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). En film man ikke kan ta øynene fra et eneste sekund.

«The Silence of the Lambs» er tilgjengelig på Netflix.

Ulrikke Eriksen Ekeli er en av tre redaktører på Oh Chérie. Hun har gått musikklinjen og et forfatterstudium. Ulrikke digger forfatter Bret Easton Ellis, black metal og hiphop, Mac-sminke og kunst. Blogger på askforanswers.nu.