Slik drikker jeg bort kroppsfettet mitt

8366623918_292b17b7ab_b

Er det ikke trist at kroppskrigen på frontlinjen føres av våre egne?

Klokken er formiddag og jeg er på jobb. Som vanlig drikker jeg vann fra en svær 0,75 liters flaske, og ved min side står det også en kopp med grønn te. Mmmh. Når du drikker grønn te er det nemlig lurt å drikke vann ved siden av, grunnet teens vanndrivende egenskaper. So far so good denne morgenen. Jeg koser meg, tar telefoner, sjekker Twitter

HVA SKUER MITT ØYE? ET SLANKETIPS FRA NORGES STØRSTE KVINNEMAGASIN??!

Slik innleder KK denne saken:

Jeg setter vannet i halsen. Hva er det jeg driver med? UFRIVILLIG VANNSLANKING??? Abort mission!

Jeg kaster vannflasken i nærmeste bosskasse med skjelven lanke før jeg leser videre. HJELP, «grønn te – kombinert med regelmessig trening – bidrar til å stimulere fett-tap, spesielt rundt magepartiet»!

Hjertet banker frenetisk cirka tjue centimeter ovenfor min lille marsipanrull ved bukselinningen. Jeg koser diskret (man er jo på jobb) med den bleke valken mens jeg hvisker «tilgi meg, jeg visste ikke hva jeg gjorde».

Enda godt jeg konsumerte mer enn et par øl og en fruktig ananasdrink* i går kveld, KK beroliger meg nemlig med at «alkohol, brus og juice inneholder nemlig en del kalorier som kan legge seg på skinka». Jeg klapper meg ømt på min Acne Jeans-bekledde og fyldige svans, og tenker på spekeskinke. Pizza med ost. Og spekeskinke. Mmmh. Jeg vet hva jeg har å gjøre i ettermiddag.

Spøk til side: jeg er glad for at jeg er kommet såpass langt i min egen aksept av min egen kropp at jeg reagerer med sinne og gjentatte facepalms over denne typen saker. Den kunne like gjerne ha ligget på forsiden til Dagbladet.no som hos KK, og liknende saker om hvordan kvinner skal fikse sin egen kropp og utseende og ergo bli attråverdige og i siste instans LYKKELIGE finnes overalt. Du blir blind på det.

Det er på tide å åpne øynene og innse i hvilken enorm grad jente- og kvinnekroppen anses som et livslangt oppussingsprosjekt. Bli kvitt cellulitt! Slik får du rumpa di til å se mindre ut! Flat mage på fire uker! Og det verste av alt? Kvinnemagasinene er verstingene. Og vi kjøper dem. Vi klikker på sakene. Og vi kjøper produktene.

Jeg er ikke immun mot kroppspress. Noen dager skulle jeg ønske at marsipanrullen ved midjen var litt mindre (den er ikke engang særlig stor), men det er stadig færre av de dagene. Men det går ikke en eneste jævla dag uten at jeg besøker en nettavis eller kiosk hvor jeg ikke blir minnet på at jeg burde spise bedre og trene mer, og sørge for at både ansiktshud og jeans sitter stramt.

Jeg er 27, ikke 14, og jeg vet at jeg ikke blir fast og fin av å drikke vann og grønn te i et par uker. Om jeg skulle finne på å begynne å trene ønsker jeg å gjøre det fordi det føles bra, fysisk, ikke fordi jeg skal bli slankere. At jeg bruker en god slump penger på dyre ansiktsprodukter, lakker neglene og drikker grønne alger hver morgen? Mitt valg, det får meg til å føle meg fin og sunn, og jeg forsøker å gjøre det beste ut av det jeg har. Basic vedlikehold? Yes. Ekstrem oppussing? Nei takk.

Og denne slankende hverdagskomboen? Grøss og gru, aldri mer! «Takk» KK. Hva skulle jeg gjort uten dere.

* Takk til Kim Kardashian

Headerfoto: Lucy Maude Ellis via photopin cc

Anette Basso har en master i kulturvitenskap, og har alltid vært skoleflink (foruten gym). Feminist med arbeiderklassehender og Morgenbladetabonnement, bruker mye tid på internett, liker punk, pop og pils, og har tidligere blogget om kultur og uteliv i Bergen. Blogger på anettebasso.no.