Ti fete coverlåter på YouTube

addie

Når du begynner å bli drittlei favorittsangene dine, kan det være en idé å høre på coverne på YouTube i stedet.

Mange av de er faktisk ganske fete, og noen av de er, dare I say it, faktisk bedre enn originalen!

1. Pentatonix – Can’t Hold Us (Macklemore & Ryan Lewis)

A capella-versjonen av ‘Can’t Hold Us’ surrer rundt i hodet mitt alt for mye etter at jeg oppdaget den ved en tilfeldighet for en ukes tid siden. Men, warning: den er litt guilty pleasure. Det er tross alt a capella…

2. Addie – Blurred Lines (Robin Thicke)

Jajaja, se bort i fra at sangen er krenkende og nedlatende mot kvinner og sånt, og bare hør på hun her; 17 år gamle Addie. Jeg lover deg, ordene kommer ikke til å ha like stor innvirkning på deg lenger. Hvordan kan de det når de ytres med en slik stemme?

3. Alida – Yellow (Coldplay)

Norske Alida covrer Colplays ‘Yellow’. Det er så fantastisk fint at jeg nesten begynner å grine (men ikke på ordentlig, for jeg er et kaldt, kaldt menneske).

4. Alex Cornell – I’m On Fire (Bruce Springsteen)

Utrolig nok hadde jeg ikke hørt Springsteens ‘I’m On Fire’ før jeg hørte denne versjonen for lenge, lenge siden. Nå er det blitt en av mine favorittsanger, Springsteen sin versjon altså, men denne er tilnærmet like fin. Nesten.

5. Walk Off the Earth – Royals (Lorde)

Walk Off the Earth ble først ordentlig kjente da de covret Gotyes ‘Somebody That I Used to Know’, men den har dere vel alle hørt? Oppdaget at de også covret Lordes ‘Royals’ nylig, og nå klarer jeg ikke slutte å nynne og slå meg selv på låret.

6. Noah – Sexy and I Know It (LMFAO)

Lite å si, annet enn at versjonen til Noah er jævlig kul.

7. Ahmir – The Fox (Ylvis)

RnB-remix av The Fox? Den måtte jo med!

8. Collin McLoughlin – Payphone (Maroon 5)

Maroon 5 er bare irriterende. Det er ikke Collin McLoughlin. ‘Nuff said.

9. George O’Shea & Lloyd Smallwood – No Diggity (Blackstreet & Dr. Dre)

Fant denne tilfeldigvis når jeg gjorde «research» til denne artikkelen, og syntes de var så søte, og overranskende flinke, at de måtte med.

10. Ellie Goulding – Sweet Disposition (The Temper Trap)

Har hørt på Ellies cover av ‘Sweet Disposition’ med jevne mellomrom helt siden den ble lagt ut på YouTube, og jeg går aldri lei. Husker en venninne påpekte at alt er feil sånn stemmemessig, men jeg ser på det som rått og ærlig. Herlige Ellie <3

Er du uenig? Tips meg i kommentarfeltet!

Carina Behrens er en av tre redaktører på OC. Hun har en bachelor i journalistikk og visuelle medier, jobber med hjemmesider og sånt og snakker om film på Radio Nova. Blogger på carinabehrens.com.