Tjukkasmote – rund er også en form

8549346391_7efc674be1_h

Dette er et rop om hjelp. Å ha en passion for fashion er nemlig ikke så lett når du er 165 centimeter i både høyde og omkrets.

Det er mange ulemper ved å være tjukk. Folk tror for eksempel automatisk du alltid er sulten, fordi du ser ut som du har levd på potetgull de fem siste årene, og i tillegg forventes det at du skal være morsom som et forsøk på å unnskylde deg for at du ser ut deretter.

Det er heller ikke så kult å bli tatt bakfra av en fyr som har speil på soverommet. Stillingen er i seg selv vel og bra, men å ha seg selv dissende i øyekroken gjør en naturlig nok hakket mer selvbevisst, og sist dette skjedde var ikke nytelse det jeg fokuserte på, for å si det sånn.

Det verste synes jeg likevel er å måtte gå inn i en eller annen klesbutikk og ikke finne et eneste plagg som passer og/eller er flatterende. Jeg vil også være sexy på fest, se profesjonell ut på jobb og kul til hverdags, men neida, kleskjedene sier til meg at det spiller ingen rolle hvor sjarmerende jeg måtte være – her har du et telt i et ekkelt stoff og en grell farge du kan gjemme deg i. La oss slippe å måtte bekymre oss mer om deg.

Så godt som samtlige plagg jeg har funnet på KappAhl, Lindex og H&M, som er de kjedene jeg har råd til å handle hos, har klærne én form, og det er rektangulert uten innsving. Det vil da si, at den lille bulken i kroppen jeg har som jeg tviholder ved at gir meg en innbilt timeglassfasong aldri vil være synlig for noen andre enn de som ser meg naken, og de er det dessverre/heldigvis ikke så mange av. Kjoler slutter å stramme under puppene, så magen får henge fritt og gjør så jeg ser gravid ut, noe som er vel og bra dersom man tenker «behag», men særdeles lite praktisk når jeg tenker «sex». Det er få ting som lyser «opptatt» så mye som å se ut som at man er gravid.

Bukser har jeg helt gitt opp. Jeg tror de som designer klær til tjukkaser ikke har giddet å ofre to tanker på hvordan plaggene vil se ut på. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men… Det er ikke flatterende. Så jeg har begynt å bruke tights. Det er det minst sexy jeg vet om, og derfor prøver jeg å finne de som ser ut som de er olabukser, og håper ingen avslører meg. Det gjør de helst sikkert og tenker: – Der står det en tjukkas og tror ingen ser at hun går med tights. Men vi ser deg. Tjukka.

Undertøy er jo også et kapittel for seg. Når man har pupper utover det normale må man enten opp i de høye prisklassene eller inn i hva bestemoren min sikkert hadde elsket – hudfargede vaskefiller uten innlegg. For ikke å snakke om truser. Å handle truser i kjedebutikker er greit nok hvis du er på jakt etter tanntråd. Skal du ha truser derimot blir du henvist til et hjørne med hvite og sorte bomullstruser, hvilket ikke akkurat oser sex-appeal.

Jeg kunne selvsagt ha slanket meg, men det gidder jeg ikke.

Headerfoto: xshamethestrongx via photopin cc

Carina Elisabeth Carlsen studerer vernepleie, med mål om å bli sexolog. Hun har jobbet som frilansjournalist siden 2008. Av interesser og kampsaker kan hun nevne sex, pene menn, burlesque, all things 50's, hest og retten til å kalle seg feminist uten å bli sett rart på.