Ukas «må oppleve»: Mykki Blanco

Det kvinnelige aliaset til multi-artisten Michael Quattlebaum Jr. er et must å få med seg denne uken. Onsdag gjester hun Blå, og vi gleder oss.

Artisten Michael Quattlebaum Jr. er ikke bare en musiker, men en rapper, poet og skuespiller. Under artistnavnet Mykki Blanco eier hun scenen, og er intet annet enn et moderne rap-fenomen. Som Michael har kunstneren gitt ut en poesibok,  From the Silence of Duchamp To The Noise of Boys, som er en samling tekster skrevet over seks år og i forskjellige byer. Noen av disse tekstene har han vevet sammen som vers i musikken til Mykki Blanco, og artisten oppgir selv at karrieren virkelig begynte å ta av når han forente tekstene skrevet av Michael med det kvinnelige aliaset Mykki Blanco. Denne artisten er virkelig et unikum – for hvor mange transvestitt-rappere finnes det egentlig?

To have this be the beginning of my career and receive this much positive support—I cannot waste a fucking minute, and I’d be a fool to waste a minute.

(Kilde: Interview Magazine)

Mykki Blanco har gjestet Oslo tidligere, og konserten på Blå i fjor høst må være en av de mest surrealistiske konsertopplevelsene undertegnede har vært med på. Artisten entret scenen ikledd blond parykk, øyesminke, baseball-jersey, sort BH og glinsende tights og balanserte på en knivsegg mellom sine to aliaser: den kvinnelige Mykki Blanco og den mer hardtslående mannen Michael. Publikum visste verken hva de hadde i vente, eller det neste de fikk se, men fikk levert alt fra en hardcore moshpit til en dansende pusekatt på DJ-bordet. Hun er en sterk performance-artist, og det er vanskelig å forvente hva hun leverer på scenen. Det eneste du kan være sikker på er at det er bra.

Musikken er sterk, tøff, dansbar og jordnær, og gjenspeiler artisten selv. Mykki Blanco har et stort og åpent hjerte, og inviterer deg mer enn gjerne inn i sitt univers. Konserten holdes på onsdag, på Blå, til skarve 160 kroner. Vi mener dette er noe du ikke kan gå glipp av!

Thea Fredheim Lian er utdannet siviløkonom, men vil bli forfatter når hun blir stor. Elsker hiphop-beats og Elvis Costello. Bor på Grünerløkka og klarer seg ikke uten lukten av sjokolade fra Freiafabrikken. Hun er interessert i alt det fine som rører seg i Oslo, og blogger på http://www.lifeofoslo.com