Videoalert: Iggy gjør Clueless

As if!

Aaah, nittitallet. Rosa miniskjørt, plastikk-hatter, plysjdresser og pasteller. Filmen «Clueless» fra 1995 satte i sin tid standarden for et helt tiår. Det kan ikke bli annet enn nydelig når to av de tøffeste jentene i dagens popkultur teamer opp og byr på hitlåta «Fancy» – med en direkte tolkning av denne klassiske high school-komedien. Iggy Azalea og Charlie XCX gjør Clueless, og det med stil!

Iggy Azalea har enda ikke rukket å gi ut debutalbumet sitt, men hun leverer banger på banger. Den T.I.-signerte jenta har blant annet sluppet låtene «Work» og «Change your life» og mixtapen «Ignorant art». Hun sier selv at hun gir ut musikk for å redefinere gamle idealer, og ble i 2012 den første kvinnelige rapperen på hip-hop-magasinet XXLs freshman-liste. På singelen «Fancy» har hun fått med seg britiske Charlie XCX, som allerede har gjort sitt for å bringe tilbake de gode minnene fra nittitallet – høye buffalosko og miniskjørt i ren Spice Girls-stil.

Hun var bare fem år på denne tiden, den australske rap-kometen. Det stopper henne ikke fra å levere en tro kopi av komedien. Videoen byr på de beste scenene fra filmen: Du får blant annet se glimt fra skoledebatten mellom Cher og Amber, bilscenen med Murray-lookalike, nosejob-jenta og for ikke å nevne alle de fantastiske antrekkene. «Fancy» gir deg det beste fra 90-tallet – en sjarmerende tolkning av en ikonisk film.

Cher (Alicia Silverstone) versus Iggy Azalea:

clueless

Iggy

Clueless

Iggy

Clueless

Iggy

Her er «Work» fra 2013:

Thea Fredheim Lian er utdannet siviløkonom, men vil bli forfatter når hun blir stor. Elsker hiphop-beats og Elvis Costello. Bor på Grünerløkka og klarer seg ikke uten lukten av sjokolade fra Freiafabrikken. Hun er interessert i alt det fine som rører seg i Oslo, og blogger på http://www.lifeofoslo.com